godaste saffranskakan

Publicerad 2015-11-25 12:00:00 i Bakning & matagning,

 

Saffranskaka med fyllning

2 ägg
3 dl socker
200 g smör
1 paket saffran
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
2 msk florsocker
3 msk vaniljsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och vispa ner det tillsammans med saffran i äggsmeten och tillsätt mjölken.
Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner detta i smeten.
Smörj och bröa en ugnsform, ca 24-26 cm i diameter.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 35-40 minuter.
Gör under tiden fyllningen:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och florsockret under vispning. Låt såsen koka upp och sjud i 2 minuter.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret. Låt kakan svalna lite grann när du tagit ut den innan fyllningen läggs på. Pudra sedan lite florsocker över kakan om så önskas. Servera med ett kallt glas mjölk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela